Conferinţa "European Decent Work - Decent Life Speakers Tour 2015"


aur2

„AUR” – Asociaţia Naţională a Specialiştilor în Resurse Umane (A.N.S.R.U.) şi Cartel ALFA (Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA) a organizat, în data de 02 iunie 2015, între orele 10:00 – 14:00, la Centrul INFOEUROPA, din Calea Victoriei nr. 88, sector 1 din Bucureşti, Conferința de presă „European Decent Work – Decent Life Speakers Tour 2015” și Evenimentul Public „Munca decentă: concepte și realități”.

Aceste evenimente fac parte dint-o suită de acțiuni facilitate de prezența la București, în perioada 01 - 05 iunie 2015, a doi oaspeți din Republica Moldova, cu o expertiză amplă în analiza socială și de gender, precum și în dezvoltarea metodologiilor și a indicatorilor sensibili la dimensiunea de gen (Valentina Bodrug Lungu, Profesor Doctor în cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educație, Universitatea de Stat Moldova) și în apărarea drepturilor lucrătorilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă din Republica Molodova (Sergiu Iurcu, director adjunct în Departamentul de Protecție Social-Economică al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova).

aur

 

aur1
 
aur3
 
aur4
 
aur5
 

Întâlnirea cu oaspeţii din Republica Moldova a facilitat o mai bună înţelegere a necesităţii unei cooperări între organizaţiile neguvernamentale, sindicate şi alţi actori  sociali pentru respectarea unor concepte fundamentale precum munca decentă, egalitatea de gen, sau drepturile omului.

Pe aceasta cale dorim să mulțumim Adrianei Zaharia, Coordonator Policy Advocacy în cadrul platformei FOND (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare) pentru intervenția valoaroasă adusă oaspeților din Republica Moldova, dar și pentru participanții evenimentului public.

Alte intervenții au fost susținute de către:

  • Doris Theodora Mircea, Coordonator Centrul InfoEuropa
  • Petru Sorin Dandea, Vicepreşedinte CNS Cartel ALFA
  • Raluca Mănăilă, Coordonator European proiect Multiplying Decent Work - Decent Life"/ Manager Executiv  AUR" - A.N.S.R.U.
  • Dona Tudor, Prof.Univ., Universitatea Hyperion

Mai multe poze de la eveniment, precum și detalii despre proiectul ”Muncă Decentă pentru o Viață Decentă” pot fi accesate pe pagina oficială a proiectului @ Facebook, la adresa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.920185281355946.1073741842.218942851480196&type=1

Evenimentul s-a derulat în cadrul proiectului european „Multiplying Decent Work- Decent Life!”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul de educaţie pentru dezvoltare EuropeAid/131141/C/ACT/Multi, număr de referinţă DCI-NSA-ED/2012/279-811 în contextul mai larg creat de faptul că anul 2015 este Anul European al Dezvoltării.

 

2015 European Year for Development

https://europa.eu/eyd2015/